Új paprikás krumpli, fokhagymás tejfölös uborkasalátával

2009-05-11

sponsored links



Mivel ez a fajta étek nem egy lucskos fajta ezért nagyszerû párosítást alkot ezzel a salátával.
Az újkrumplival és az újhagymával még finomabb mint télen. Tehát kb másfél-két kiló krumplit kockára vágunk (nem baj ha marad holnapra is) és sós vízben puhára fõzünk. Addig két nagy fej újhagymát apró kockára vágunk és bõõõ olajban jól megfonnyasztjuk. Ha már üveges a hagyma akkor mehet bele két nagy csokor friss petrezselyem vagy zöldség zöldje. Fontos, hogy ez se maradjon nyersen de nem igényel hosszabb pirítást így kb 3 perc múlva le is vesszük a tûzrõl. Ekkor kerül bele a pirospaprika, só és némi ételízesítõ, esetleg.
Amikor leszûrtük a jól megfõtt újkrumplit akkor egybõl rá is tesszük ezt a piros-hagymás-zöldes illatos keveréket és bátran összekeverjük. Nem baj ha a krumpli kockák nem maradnak egyben.

Mi 3+1-en négy kígyóuborkát megeszünk. Meghámozom majd besózom és állni hagyom kb fél órát. Addig a tejfölt összekutyulom villával és 5-6 gerezd fokhagymát belenyomok. Leöntöm az uborka levét és összekeverem a tejföllel. Hûtve tálalom.

Folytats a blogon ... arendas.freeblog.hu/archives/2009/05/...

sponsored links

Keres?s