Vörösáfonya chutney (még nem késõ elkészíteni)

2010-12-21

sponsored links



Kicsit lemaradtam bejegyzésügyileg, nem így terveztem...na mindegy.
Álljon itt most egy gyors chutney recept.
Most készítettem elõször, de szerintem nagyon jó lett.
Ideális sült húsokhoz, pecsenyékhez, zöldségekhez, de akár ajándékba is adhatjuk.
A receptet valamelyik fórumon találtam, ahová Démétér írta be.

Hozzávalók:

70 dkg alma megpucolva, 1 cm-es darabokra vágva
35 dkg friss vörösáfonya (vagy 10 dkg aszalt - nálam ez játszott)
2 fej vöröshagyma, megpucolva, akkorákra vágva, mint az alma
1 gerezd fokhagyma, megpucolva, apróra vágva
2 diónyi friss gyömbér, szintén megpucolva, csíkokra szelve
8 szem szegfûbors vagy szegfûszeg
1 teáskanál só
15 dkg barnacukor
1,5 dl vörösborecet
chili paprika ízlés szerint


Az összes hozzávalót egy lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett kb. 1/2 órán keresztül fõzzük.
Amikor kezd sûrû lenni, beleöntjük a vörösborecetet és még 5 percig fõzzük.
Tiszta, kiforrázott pici üvegcsékbe töltjük és 5 percre fejreállítjuk.

(Kép holnap :)

Folytats a blogon ... lekvaroskukta.blogspot.com/2010/12/vo...

sponsored links

Keres?s