Konyakos fácánleves rozmaringos húsgaluskával

2010-12-27

sponsored links

1 egész fácán
2 gyökér
1 répa
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

szemesbors
fél paradicsom,
egy szelet zöldpaprika
kis darab zeller
zellerzöld
egy csokor petrezselyemzöld
szerecsendió virág 2 kis darab
1 kis krumpli
annyi fõzõvíz, amennyi ellepi

3 cent konyak

25 dkg fõtt hús
fél dl tejszín

bors
egy kis rozmaring ág
1 tojás
egy evõkanál gríz vagy kukorica dara
csapott evõkanál liszt

A húslevest lassú tûzön kb. 3-4 óra alatt megfõzöm. Leszûröm a levest, a kiszedett húsból a csontról lefejtek kb. 20-25 dekányit legjobb, ha a mellehúsából készítem. A húst összeturmixolom egy botmixerrel a tejszínnel, sóval, borssal és a rozmaring ágról leszedett levelekkel. Elkeverem a húspépben az egész tojást, a grízt és a lisztet.
Kb. egy fél liternyi forrásban lévõ levesbe beleszaggatom és kb. 10 perc alatt készre fõzöm.

A leszûrt levest felforralom õrölt borssal és kb. 3 cent konyakkal ízesítem, ha szükséges utánsózom.

A fõtt zöldséggel és a húsgaluskákkal tálalom.

Folytats a blogon ... konyhaikezdetek.blogspot.com/2010/12/...

sponsored links

Keres?s