Csokikenyér rumos csokiöntettel

2010-12-19

sponsored links

Képzeljetek most el egy szivacsos,pihe-puha mégis kissé tömör kakaós piskótát,hozzá langyos rumos csokiöntetet.A piskótában egy kis narancs- és fahéj illatot...Nyugalmat és meleget magatok körül...
Oké!Most nyissátok ki a szemeteket gyújtsátok be a sütõt és süssétek meg gyorsan!
Ez a süti amúgy a citromkenyér kakaós változata,amit a Kifõztük Karácsony akciójára is készítettem.Imádom ezt a receptet,ezt a szivacsos állagot.
Bár full egészségtelen,teli van cukorral meg vajjal...de valamit valamiért.
És még valami: lassan lezáródik a Kifõztük Karácsony akciója ,ha még valaki nem adományozott de szeretne,ne halogassa tovább!
Hozzávalók:
a csokikenyérhez:
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1/2 dl olaj
  • 60 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kakaó
  • 2 dl tej
  • 1 narancs héja és leve
  • 1 mokkáskanál mézeskalácsfûszer vagy fahéj
a rumos csokiszószhoz:
  • 2,5 dl víz
  • 100 g cukor
  • 160 g golden syrup v méz(valamilyen enyhe ízû)
  • 75 g kakaó
  • ízlés szerint rum
A puha vajat az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot,és addig keverjük,amíg egy könnyû, habos masszát nem kapunk.Egyenként belekeverjük a tojásokat,majd a lisztet,kakaót és a tejet felváltva adagoljuk.Ízesítjük a narancs levével és héjával na meg a karácsonyi fûszerrel.Sütõpapírral bélelt püspökkenyér formákban sütjük 180 fokon 40 percig.Az egyiket elajándékozzuk, a másikat hideg estéken élvezzük a rumos csokiöntetünkkel.
Ehhez minden hozzávalót egy edénybe összemérünk és alacsony hõfokon fõzzük pár percig.Amikor kissé besûrûsödött levesszük a tûzrõl,ízesítjük a rummal és kész is.A maradék szósz hûtõben kb egy hétig eltartható.

Folytats a blogon ... horsi-orsi.blogspot.com/2010/12/csoki...

sponsored links

Keres?s