Zserbógombóc

2010-12-19

sponsored links


Nem, még mindig nem untam meg a golyócskás recepteket... :)
A zserbóról mindig a nagymamám jut eszembe, aki ezt szokta sütni ünnepekkor. Erre már sajnos nincs lehetõség, de ez az "újragondolt zserbó" feleleveníti az ízeket és az emlékeket :)


Zserbógombóc
Hozzávalók:
15 dk aszalt sárgabarack
15 dk darált dió
2 ek barack lekvár
1 ek víz
2 ek rum
1 ek rumaroma
2 evõkanál porcukor
2 evõkanál vaníliaaroma

20 dk tortabevonó csokoládé
2 ek olaj

Elkészítési idõ: 20 perc (+a várakozások)
Mosogatnivaló: Alig

Elkészítés:
  1. Az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a vizet, és a rumot. 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy magába szívja a rumos vizet.
  2. Pihentetés után hozzáadjuk a diót, a lekvárt, a vanília- és rumaromát, valamint a porcukrot. Jól összekeverjük, majd dió nagyságú gombócokat formálunk belõle.1 órára hûtõbe tesszük.
  3. A csokoládét apró kockákra tördeljük, hozzáadjuk az olajat és állandó kevergetés mellett vízgõz fölött felolvasztjuk.
  4. A gombócokat kivesszük a hûtõbõl és beleforgatjuk a csokoládéba. Villával óvatosan kiemeljük, majd egy sütõpapírral bélelt tálcára tesszük.
  5. Ha a csokoládé megdermedt óvatosan leemeljük a papírról, és már kész is.
Az eredeti receptet itt találtam.

Folytats a blogon ... szederliget.blogspot.com/2010/12/zser...

sponsored links

Keres?s