Beigli

2010-12-31

sponsored links

tészta 2 rúdhoz
40dkg liszt
fél kocka élesztõ cukros tejben feloldva
1egész tojás + 1fél sárgája
10dkg rama

a kenéshez
1 tojásfehérje+1 fél sárgája

töltelék 1 rúdhoz
15dkg dió/mandula/mogyoró darálva
15+dkg cukor
0,5dl tej
citrom/narancshéj

A cukros tejben az élesztõt megfuttatjuk, majd a tésztát megdagasztjuk. Minimum duplájára kelesztjük. Amíg kel, a darált diót/mandulát/mogyorót összekeverjük a cukorral, leöntjük a forralt tejjel, és kihûtjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, elterítjük rajta a tölteléket, az egyenesebb oldalán 2-2,5cm sávot szabadon hagyunk, ezt tojással megkenjük. A keskenyebb oldalt picit felhajtva feltekerjük, kimargarinozott/sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük kívülrõl is tojással. Mikor duplájára kelt, még egyszer lekenjük, és a középvonalon cca 3centinként vastag gyufával lyukat fúrunk bele. 60percig gyenge lángon sütjük.


Folytats a blogon ... miteszunkma.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s