dödölle sütõben sütve

2010-12-29

sponsored links

Egyszer már volt egy ilyen étel itt a blogon, de azt serpenyõben sütöttem és rétesliszttel, szalonna nélkül. Ezt pedig hagyományos liszttel, sütõben és sok szalonnával.

Mindkét változat messze nem diétás, viszont qrva finom. :):)

Krumpli megpucol, megfõz ( személyenként 2 nagy krumplit számítsunk). A krumplit igen kevés vízben ( épp hogy ellepje) kell megfõzni, enyhén sózva ( mert a szalonna úgyis nagyon sós). Amikor megfõtt botmixerrel jól kikeverni, annyi liszttel összekeverni, amennyit felvesz, hogy még formálható, de keményebb tésztát kapjunk. Akkor jó, ha nyúlik a tészta és nehéz már keverni, de még jól szaggatható. Közben amig  krumpli fõl, apróra felkockázzuk a szalonnát, lesütjük zsírjára, mehet bele 2-3 fej apróra vágott hagyma, azzal is sütjük. Nem kell sózni, mert a szalonna sós. A tepsiben vagy vaslábosban elterítünk a hagymás zsírból, majd kanállal rászaggatjuk a tésztát. Betekarjuk a  maradék szalonnás hagymával és sütõben jól átsütjük. Aki szereti ropogósabban az süsse tovább. Tálaláskor tejfölt adunk mellé, amit lehet ízesíteni fokhagymával.

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2010/12/dodo...

sponsored links

Keres?s