Lepcsánka-Tócsni-Röszti

2010-12-19

sponsored links

Elég sokféle neve van ennek az ételnek és sokféle elkészítési módja.
Mi legtöbbször tejfölös bableveshez vagy csak tejföllel, esetleg fokhagymás tejföllel esszük.
Köretként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
2-3 szem közepes méretû krumpli
2-4 ek. liszt
kevés só
1 kk. delikát
bors
kevés víz

Elkészítése:
A krumplit meghámozom, lereszelem,fûszerezem és 5 percig állni hagyom.
Hozzá öntök fél deci vizet és teszek hozzá lisztet, annyit hogy közepes állagú legyen.Egy teflon serpenyõbe olajat hevítek és evõkanállal bele "szaggatom" a lepcsánkákat. Közepes lángon aranybarnára sütöm õket.
Lepcsánka



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/zeslet/~3/dmB...

sponsored links

Keres?s