Utolsó fõzésem Gyõrben, avagy a 2010-es karácsonyi menü

2010-12-28

sponsored links


Az ünnep lassan véget ér és mi kénytelenek vagyunk visszarázódni a dolgos hétköznapokba.

Azért a sok-sok ajándékot, a finom falatokat nem oly könnyû feledni, és ott van még teljes díszben a fenyõfánk is, ami gyönyörûséges lett idén. Tán azért, mert szuper ügyes volt a díszítõje???

A várva várt vacsora, amit szenteste készítettem, mondhatom jól sikerült.

Délután Rossini koktélt iszogattunk, miközben szépült a fenyõfa, majd este könnyû háromfogásos vacsorát tálaltam.






Elõételnek két féle töltelékkel töltött aszalt szilva falatok voltak serrano sonkába burkolva.

A fõétel fûszeres gesztenyével töltött pulykatekercs volt blansírozott cukorborsóval és bébirépával.

Végül a meglepetésdesszertem n.t. egyik kedvenc sütije volt, francia krémes, ahogy a gyõri Bergmann Cukrászdában - titkos recept szerint - készítik.
 
A vacsora után és karácsony másnapján is sok-sok gasztro ajándéknak örülhettem, sõt, én is készítettem ajándékba stollent és vajkaramella cukorkákat, de errõl és a receptekrõl majd késõbb... na jó! Hamarosan!

Folytats a blogon ... zsofakanal.blogspot.com/2010/12/utols...

sponsored links

Keres?s