Kókusztejes-currys marharagu jázminrizzsel

2010-12-27

sponsored links

Hozzávalók:

  • 1 ek olaj
  • 80 dkg marhahús
  • 1 nagy hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz currypaszta
  • 2 tk tamarindkoncentrátum
  • 800 ml kókusztej
  • 300 g jázminrizs
Elkészítése:
Az olajat felforrósítottam, a húst több adagban átpirítottam, majd kivettem. A karikára vágott hagymákat közepes tûznél 5 percig sütügettem, majd hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, még 1 percig sütöttem. Visszaraktam a húst, hozzáadtam a curryt, a kókusztejbõl 600ml-t, sóztam, és összekevertem. Most meg nem mondom, hogy mennyi ideig fõztem, mondjuk egy órán át, aztán amikor sorra került a karácsonyi menüben, akkor 170 fokos sütõbe toltam, fedõ nélkül, és vagy két órán át sütögettem. Nagyon fincsi puha lesz így.
A rizs kevés lett nekünk egyébként ennyi húshoz. A párolóban készítettem, 200 ml vizet adtam hozzá és 200 ml kókusztejet, meg is sóztam kicsikét. Kb 40 percig párolódott.
A recept forrása: Cook it - schnell & rafiniert


Folytats a blogon ... azenkonyham.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s