Akár az ünnepi asztalra is: lazac petrezselyemszósszal

2010-12-19

sponsored links

Az elmúlt hetekben röpködtek nálunk a vírusok, úgyhogy a konyhai munkák számomra tényleg a minimálra, sõt olykor a nullára csökkentek. Mert minek is fõzni, amikor épp, hogy ropin vegetál az ember? Elõnye viszont ennek is van: csökkenõ zsírpárnák a toka alatt.Ráadásul rengeteg határidõs munka is várna befejezésre.
Most viszont elkezdõdött a karácsonyi bevásárlás, tervezni kezdtem az ünnepi menüt és ismét feltöltjük a kekszes dobozokat.
Ez az ebéd ideális egy hosszúra tervezett naphoz, kb 10 perc.
Elõkerült lazac, petrezselyem a hûtõbõl, mellé zöldséges barnarizs és savanyított jégcsapretek. Ajánlanám  makrobiotikus ünnepi fogásnak is!


Lazac petrezselyemszósszal
 




2 szelet lazac, vaj, só, bors, kevés citromlé
A szószhoz: 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 1, 5 dl olivaolaj.

A lazacot sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével locsoljuk meg és egy serpenyõben süssük meg.
Turmixoljuk össze a szósz hozzávalóit. Egy serpenyõben forraljuk fel és tálaláskor kenjük a lazacra.

Folytats a blogon ... csatni.blogspot.com/2010/12/akar-az-u...

sponsored links

Keres?s