Pácolt csirke bok choy-jal
sponsored links
A Fehérvári úti piacon, a felsõ szinten idõrõl-idõre lehet venni ebbõl a soknevû ázsiai zöldségbõl, a legnagyobb örömömre. Nevezik még pak choi, bok choi betûkkel leírva, sõt magyarul is keresheted: bordás kel néven.
A legjobb, hogy nem utazik 3ezer kilométert, hanem itt a város környékén is megterem a fólia alatt.
Persze azért ázsiai zöldség lévén, jó kis szójaszószos-földimogyorós wokos étel kerekedett belõle.
A csirkét pedig egyszerûen mindig ugyanígy fogom pácolni, mert zseniális. (Sõt, lazaccal még jobban mûködik!)
Szóval 1 csirkemell pácolásához: 3 evõkanál rizsecet (vagy sushi-ecet), 2 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál méz, 1 kiskanál chili-szósz (pl. Tabasco).
A felkockázott húst legalább 1 órán keresztül ebben a ...