Juharszirupos körtetorta
sponsored links
Elhatároztam, hogy készítek egy olyan sajttortát, aminek az oldalát teljesen bevonja a morzsaalap, egy vékony, ropogós peremet adva a tortának.
Láttam valahol egy hasonlót fotón, és annyira jól nézett ki? pontosan olyat szerettem volna sütni.
Nem tûnt nehéz feladatnak, egy mascarpone krémet kikeverni és morzsaalapot sütni, arra gondoltam, talán még gyorsan el is készülök vele.
Aztán amikor harmadjára álltam neki a morzsaalapnak, az már nem volt annyira vicces, de addigra a fejembe vettem, hogy csakazértismegcsinálom!
Igazából ott rontottam el, hogy az elsõ két alkalommal sütöttem az alapot - elõször vajjal elkevert morzsát, másodszor egy linzertésztát - amitõl a tésztaperem összeesett, és csak 2 cm magas lett.
A kekszmorzsából pohárkrém, a linzerbõl egy karamellizált almás torta lett, szóval legalább lett egy csomó édesség itthon.
Igazából ott rontottam el, hogy az elsõ két alkalommal sütöttem az alapot - elõször vajjal elkevert morzsát, másodszor egy linzertésztát - amitõl a tésztaperem összeesett, és csak 2 cm magas lett.
A kekszmorzsából pohárkrém, a linzerbõl egy karamellizált almás torta lett, szóval legalább lett egy csomó édesség itthon.
Végül harmadjára is belekezdtem a morzsaperembe, egy sütés nélküli verzióba, ami sikerült, és szép magas lett.
Annak ellenére, hogy jól megdolgoztam vele, ez egy nagyon egyszerû, sütés nélküli sajttorta recept lett, amit gyorsan össze lehet dobni, és még mutatós is.
Hozzávalók:
(18 cm átmérõjû kapcsos tortaformához) ...