Sajtkrémes kifli

2010-12-30

sponsored links

Kockasajtból készített krémmel töltöttem meg ezeket a kifliket. Langyosan nagyon-nagyon finom, azt hiszem, szilveszterre is készítek egy adagot. A sajtkrémmel töltés ötletét és a tésztát Andinál láttam, kicsit átvariáltam a saját ízlésem, illetve az itthon található hozzávalók szerint. Nagy sikere volt, azonnal elfogyott. :)
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 dkg élesztõ
1 teáskanál cukor
kb. 1 dl tej
2 tojás
2 dl tejföl
1 dl olaj
3 teáskanál tengeri só

A sajtkrémhez:
8 db kockasajt (nálam gombás)
5 dkg vaj/margarin

A lisztben elkevertem a sót, a langyos, cukros tejben felfuttattam az élesztõt. A tejes keveréket hozzáöntöttem a liszthez, beletettem a tojásokat, a tejfölt és az olajat is. Sima tésztává dagasztottam, majd lefedve a duplájára kelesztettem. Lisztezett nyújtólapon kicsit átgyúrtam a tésztát, majd elfeleztem. Mindegyik tésztadarabot nagy körré nyújtottam, majd mindegyiket megkentem a sajtkrémmel. (A kockasajtokat mikróban összeolvasztottam a vajjal.) Mindegyik tésztát 12 körcikkre vágtam, felcsavarva formáztam meg a kifliket. Sütõpapírral borított tepsin még egyszer megkelesztettem, majd 180 fokos sütõben 12-13 perc alatt pirosra sütöttem õket.

Folytats a blogon ... yasmine-bazarja.blogspot.com/2010/12/...

sponsored links

Keres?s