Sajtos ropogós hájas tésztából

2010-12-27

sponsored links

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss vagy 1 csomag szárított élesztõ
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 25 dkg nyers sertésháj
  • 25 dkg (füstölt) trappista sajt

A hájat kétszer ledaráljuk és fakanállal kikavarjuk. A tejet egy bögrében meglangyosítjuk, az élesztõt belemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. Összegyúrjuk a liszttel, a tejföllel, a sóval és a tojással. Letakarva fél órát pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és rákenjük (legegyszerûbb kézzel) a háj 1/3-át. Összehajtjuk a tésztát: elõször a két szemben lévõ oldalát középre behajtjuk, majd mint egy könyvet "összecsukjuk". 20 perc pihentetés után újra kinyújtjuk és rákenjük a megmaradt háj felét, azaz a következõ 1/3-ot. Ismét hajtogatjuk, 20 percet pihentetjük és megismételjük a nyújtás-kenés-hajtogatás mutatványt. Végül a pihentetés után az alaposan lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Érdemes a tésztát kétfelé venni, hogy legyen hely a nyújtáshoz. Felvágjuk kb. 2 cm széles, 8-10 cm hosszú csíkokra, sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és reszelt sajtot szórunk a csíkok tetejére. 200 fokra elõmelegített sütõben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s