Forralt bor szirup

2010-12-23

sponsored links

Pár nap múlva állítólag visszatér a farkasordító hideg, kell olyankor a forralt bor, jól jöhet ez a recept, és utolsó utáni pillanatban ajándékötletnek sem utolsó. A novemberi Good Food magazin mellékletének gasztroajándék tippjei közt találtam, kicsit más az ízesítése, mint amit mi itthon megszoktunk, de változatosságként nagyon kellemes, bátran ajánlom. Kb. 8-9 dl jön ki ennyi hozzávalóból. Ajándékként szép üvegbe tölthetjük, a palackok nyakára kötve az elkészítési utasítást.

Hozzávalók:

25 dkg kristálycukor
2 narancs, félbevágva
6 szem szegfûszeg
6 szem szegfûbors
2 rúd fahéj
1/4 frissen reszelt szerencsendió
egy kis darab gyömbér, szeletekre vágva

Az összes hozzávalót egy lábosba tesszük, felöntjük 1 liter vízzel. Lassan felforraljuk, majd 20 percig csendesen gyöngyözve fõzzük. Hûlni hagyjuk, finom ruhán átszûrjük. Az üvegeket alaposan elmossuk sterilizáljuk. A szirupot újra felforrósítjuk és az üvegekbe töltjük, lezárjuk.

Egy üveg borhoz 4 dl szirupot ajánl felforralni néhány szelet almával vagy naranccsal. Sötét hûvös helyen három hónapig tartható el.


Folytats a blogon ... mezesmadzag.blogspot.com/2010/12/forr...

sponsored links

Keres?s