Mézeskalács

2010-12-19

sponsored links


Millió receptet megnéztem...
Szinte mind mind más arányokkal...
Most légy okos, gondoltam...
Ja hogy ezt még gluténmentesen is????
Lesz ami lesz.....
Aztán jött egy barátnõm, egy tuti rögtön puha recepttel....

Ime! :

- 50 dkg MixB gluténmentes liszt
- 25 dkg méz
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- fél csomag mézeskalács fûszerkeverék
- 1 csapott evõkanál szódabikarbóna
- 1 egész tojás+3 sárgája
- tej (1 deci kb)
- rizsliszt a nyújtáshoz

Díszítés:

- tejfölös tojássárgája a tetejét megkenni
- mazsola

Pihentetni kell!!!!!!

Reggel begyúrtam:


A mézet felmelegítettem, hozzáadtam a cukrot és a margarint.
Simára olvasztottam. Kihûtöttem.
Közben a lisztet összekevertem a szódabikarbónával és a fûszerkeverékkel.
Amikor a méz kihûlt hozzáöntöttem a liszthez és simára gyúrtam a tejjel.
Lefóliáztam és késõ délutánig hûtõbe tettem.


A nyújtáshoz sok sok liszt kell, ide sima rizslisztet használtam.
Meglepõen könnyen lehetett dolgozni vele. A GM tésztákat nehezen lehet nyújtani, de most könnyen ment.


A fiúkkal kiszaggattuk. A tetejét megkentem tejfölös tojássárgájával. A fiúk mazsolát nyomtak a tetejükre.....
Viszonylag hamar kisültek. kb 10-12 perc alatt. Szépen megnõttek a sütõbe.
Kb 4 tepsi lett belõle, bár a formáim viszonylag nagyok és kell hely közöttük.....

ÉS TÉNYLEG RÖGTÖN PUHA!!!!!

Folytats a blogon ... glutenmentesen-andi.blogspot.com/2010...

sponsored links

Keres?s