Sós perecek szilveszterre

2010-12-31

sponsored links


Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztõ
  • 2 evõkanál cukor
  • 1 evõkanál só
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 tojás (sütés elõtt megkenni)
  • A tetejére:
  • 3 evõkanál liszt
  • 1 evõkanál só

Elkészítés:

A hozzávalókat a kenyérsütõgépben megdagasztom és megkelesztem (fél adag fér bele egyszerre). Tetszés szerinti méretû pereceket formálok belõle, majd 160 fokra elõmelegített sütõben-légkeveréssel- megsütöm. Mikor már kezdenek pirosodni a perecek, a sót és a lisztet összekeverem, vízzel feloldom, meglocsolom a pereceket, és készre sütöm.
Ha nem akarom mind megsütni vagy akár csak elõkészülök , a tészta kiválóan fagyasztható és kb. 2 óra alatt felenged. 
Ezúton kívánok minden kedves olvasómnak Nagyon Boldog Új Évet! (Remélem, hogy olvastok majd jövõre is és sok hozzászólás is érkezik :))

Folytats a blogon ... juhaszne.blogspot.com/2010/12/sos-per...

sponsored links

Keres?s