Új alapanyag a konyhánkban...

2008-04-23

sponsored links

... és ez pedig a spárga.

Nagyon régen, keresztanyukám esküvõjén ettem spárgát, de úgy emlékeztem, hogy igazán semmi íze.

Itt nagy szezonja van a spárgának, most minden újság tele van spárga recepttel, így gondoltam, próbáljuk ki. :)

 

1) 1 csomag fehér spárgát meghámoztam, az aljából kb 1 cm-t levágtam és félbevágtam.

A zöldnek csak az alsó egy harmadát kell meghámozni, a végét pedig ugyanúgy levágni.

Meghámoztam és feldaraboltam a krumplit (6-7 darabot) is.

 

2) Felraktam forrni sós vizet, a spárgának (kevés sóval, hogy a spárgában lévõ vitaminokat ne károsítsa és pont annyit, hogy ellepje majd) és a krumplinak is.

 

3) Mikor felforrt a víz, a krumplit beletettem.

A spárga vizébe elõször két szelet citromot (kivilágosítja a hegyét), egy evõkanál vajat (hogy felerõsítse az ízét) és pici cukrot tettem (a savanyú íz ellen). Ezután tettem bele a spárgákat is.

 

4) A fehér spárgát 10 percig, a zöld spárgát 5 percig kell fõzni.

 

5) A krumplit leszûrtem, beletettem a turmixba egy kis kocka teavajjal (összetörni is lehet, csak én kattantam mostanában rá a turmixolásra) és némi ricotta sajtot, 2 csipet szerecsendiót adtam hozzá, pépesítettem.

 

6) Narancs Hollandaise-t csináltam öntetnek hozzá.

Egy narancs héját lereszelem és kifacsarom a levét. 100 g vajat megmelegítek egy lábosban. Összekeverek 2 tojás sárgáját, egy csipet sót, cukrot, borsot és jól összedolgozom. A meleg vajba beleöntöm a narancslevet és a reszelt héj egy részét, majd a tojásos keveréket. Addig keverem, míg krémes lesz. Én natur joghurtot is kevertem hozzá. Kis tálkákba öntjük és narancshéjjal díszítjük.

 

7) Tálaltam.

 

 

sparga narancs-hollandaise-zel
Fehér spárga narancs-hollandaise-zel
 
 
 


Folytats a blogon ... aprosef.freeblog.hu/archives/2008/04/...

sponsored links

Keres?s