Õszibarackos marcipános süti édesszájúaknak

2009-07-26

sponsored links



Hozzávalók:

150 gr marcipánmassza
250 gr puha margarin
250 gr liszt
250 gr porcukor
1 citrom héja
50 gr darált mandula
5 tojás
1 csipet só
7 szem õszibarack
sárgabaracklekvár

Egy kb 20*30 cm-es tepsit kivajazok, kilisztezek vagy sütõpapírral kibélelem. Az õszibarackokat meghámozom, kimagozom, egy kevés citromlével meglocsolom és félreteszem. A sütõt elõmelegítem 180 fokra.
A marcipánt egy keverõtálba reszelem vagy nagyon apró darabokra vágom, a vaníliáscukorral, a citromhéjjal, a sóval és 1 egész tojással összekeverem. A puha margarint a porcukorral nagyon habosra keverem. Hozzáadom a marcipános keveréket és az egészet tovább habosítom.
A maradék 4 tojást habosra felverem és a mandulával valamint a liszttel felváltva a marcipános-vajas keverékhez adom.
A tésztát egyenletesen eloszlatom a tepsiben, a tetejére nagyon sûrûn rászeletelem a barackokat.
Betolom a sütõbe és kb 35 perc alatt aranybarnára sütöm. Amikor kiveszem baracklekvárral megkenem a tetejét.

A tészta tényleg meglehetõsen édes, érdemes hozzá kevésbé édes barackokat válogatni. Annak ellenére, hogy nincs a receptben sütõpor, a végeredmény könnyû, egy kissé morzsálódó tészta lesz. A receptet egy õsrégi osztrák Woman magazin gasztro rovatából fordítottam. Az éppen aktuális számban további õszibarackos receptek találhatóak.

Folytats a blogon ... hazikoszt.blogspot.com/2009/07/osziba...

sponsored links

Keres?s