Õszibarackos bazsalikomos csirke

2009-09-05

sponsored links

Hát igen, mostanában nem nagyon jelentkezem, kaja még csak-csak készül, de vészesen közeledik az utazás napja, és mostmár nem tudok nem tudomást venni azokról az elintézendõ dolgokról, amikre muszáj idõt szakítanom a melók között. Úgyhogy ma eljutottam egy bankig, de még kell egy rakat dolog, amikkel sehogy sem állok. Azért lesz az utazásig poszt, mert tervezek addig egy-két ebédet/vacsit nagyobb társasággal, de most álljon itt Nagyim egyik kedvenc husija, amit jóval 80 fölött kísérletezett ki, és - bár elsõ hallásra nem hittem, hogy így lesz - de nálam is vitte a pálmát. Nagyon egyszerû, és alig kell hozzá valami, jelen körülmények között pont ideális. :)

Õszibarackos bazsalikomos hús

Hozzávalók:
  • fél kg csirkemellfilé
  • 2 õszibarack
  • 1 csokor friss, vagy kb. 1 ek szárított bazsalikom
  • só, frissen õrölt bors
  • olívaolaj
A csirkét csíkokra vágom, olívaolajon kérget pirítok rá, aztán fedõ alatt, sózva, borsozva majdnem készre fõzöm. Közben a barackokat meghámozom, a héját betolom a számba, és a magját kivéve, félbevágva vékony csíkokra vágom. Hozzáadom a husihoz, és ekkor szórom meg a friss vagy szárított bazsalikommal. Készre fõzöm a husit, úgy, hogy a barack még ne fõjön szét. Mi egyszerûen krumplipürét ettünk hozzá.

Költségek (2 fõre):
  • fél kg csirke: 650 Ft
  • 2 õszibarack: 80 Ft
  • 1 csokor friss bazsalikom: 150 Ft (Lehel piac)
Összesen: 880 Ft

Folytats a blogon ... le-bigmac.blogspot.com/2009/09/osziba...

sponsored links

Keres?s