Õszibarackleves

2009-08-16

sponsored links

Mint kiderült, a barack, amit vettem, olyan mokány kemény volt, hogy még forrázás után sem lehetett lehúzni a héját. Tehát adta magát a fõzés, és innen a leves.

 

 

Hozzávalók:

  • 6-7 barack (bruttó 1,3 kg)
  • 1 kis doboz tejföl (14-17 dkg, márkától függõen)
  • 1 ek liszt
  • kb. 1 dl száraz rozé
  • 2-3 ek cukor (ízlés és a gyümölcs édessége szerint)
  • 1-2 ek méz (u.a.)

Elkészítés:

  1. A barackokat annyi lobogó vízbe dobtam, amennyi ellepte õket. Akinek sikerül, húzza le a héjukat, nekem most nem ment. Mindegy, a vizet nem érdemes kiönteni, mert már rövid forrázás során is átvesz valamennyit a gyümölcs ízébõl.
  2. A barackokat kimagoztam, cikkekre vágtam, és visszaraktam a vízbe. Azért 1-2 bögrényit kimertem belõle, mert túl soknak tûnt. Édesítettem, borral ízesítettem és közepes lángon fedõ alatt addig fõztem, míg a gyümölcs meg nem puhult.
  3. Ekkor a fõtt barack kb. bõ kétharmadát kimertem, a maradékot a fõzõlével sûrítésképp leturmixoltam. Liszttel behabartam, hagytam, hogy egyet rottyanjon, majd visszatettem bele betétként a gyümölcsöt.
  4.  Jól behûtve az igazi.

Folytats a blogon ... juc.freeblog.hu/archives/2009/08/16/O...

sponsored links

Keres?s