Óriás viráglinzer

2010-03-11

sponsored links

A süteményeket nemcsak azért szeretem, mert finomak, hanem mert gyönyörûeket lehet belõlük alkotni. Ez egy nagyon egyszerû, hagyományos kávé/tea süti, ami szintén mutatós tud lenni, és frissen sütve nem hasonlítható a készen kapható társaihoz. 
Na jó, nem is olyan óriásiak (kb 12 cm átmérõjûek), de mostanában annyi  mini sütit sütöttem, hogy hozzájuk képest ezek tényleg hatalmasok.

10-12 db-hoz
25 dkg teljes õrlésû liszt
10 dkg kukorica keményítõ
15 dkg darált dió
12 dkg nádcukor
1 cs bourbon vaníliás cukor
15 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 dl (mandula) tej
szeder lekvár
porcukor a szóráshoz

A lisztet és a kukorica keményítõt összekeverem a cukrokkal, a darált dióval, majd a kis darabokra vágott vajjal összemorzsolom. Hozzáadom a tojássárgáját, és a mandula vagy sima tejjel összeállítom a tésztát. Minimum 1 órára hûtõbe teszem. Még így is elég lágy a tészta, de már lehet vele dolgozni. Ezután lisztezett deszkán nyújtom 2-3 mm-esre és kiszúrom a virágformákat. Minden második közepét egy kisebb formával kilyukasztom. Sütõpapírral bélelt tepsire helyezem és 190 fokon 12-14 perc alatt készre sütöm. Nekem 3 tepsibe fért el ez a mennyiség. Óvatosan ajánlatos a kisült tésztákkal bánni, mert törékenyek. Ha kihûlt, szeder vagy bármilyen más lekvárral megkenem az egész virágformát, és tetejére helyezem a lyukas virágokat. Porcukorral meghintem.

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2010/03/orias...

sponsored links

Keres?s