Ízes bukta

2009-05-25

sponsored links

Hozzávalók: 

2dl tej
2,5 dkg élesztõ
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 tojás sárgája
fehérje a kenéshez
1 csapott mokkáskanál só
7 dkg Rama
20 dkg gyümölcsíz
 
Elkészítés:
A hozzávalókat betesszük a kenyérsütõ gépbe, dagasztó és kelesztõ programra. Mikor elkészült finoman átgyúrjuk, újabb 20-25 percet kelesztjük, majd enyhén lisztezett deszkára borítjuk. A tésztát kisujjnyi vastag lappá nyújtjuk és éles késsel 7-10 cm-es négyzetekre szabjuk. Mindegyik közepére egy kiskanálnyi lekvárt púpozunk, aztán föltekerjük és tepsibe szorosan egymás mellé sorakoztatjuk. Kelni hagyjuk, majd megkenjük a fehérjével és elõmelegített sütõbe tesszük, közepes /180 C/ lánggal kb. 30 percig sütjük.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... fozes.blog.hu/2009/05/25/izes_bukta

sponsored links

Keres?s