Édesburgonyakrémleves gyömbérrel

2009-10-11

sponsored links

édesburgonya (2 db hámozva, kockázva)

gyömbér (friss, reszelve)

só, fehérbors

vöröshagyma (apróra vágva)

fõzõtejszín

olívaolaj

Az édesburgonyákatt meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Fõzõedényben kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az édesburgonyát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és frissen reszelt gyömbérrel. Mikor a burgonya megpuhult, leturmixoljuk, hozzáadjuk a fõzõtejszínt és újra összefõzzük. Pirított fenyõmaggal tálaljuk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... granatalma.blog.hu/2009/10/11/edesbur...

sponsored links

Keres?s