Édes-csípõs csirkeszárnyak

2009-04-19

sponsored links

Az egyik leggyorsabb és legínycsiklandozóbb vacsoránk az édes-csípõs csirkeszárnyak.
Kettõnkre kb. 6-7 darab fogy el egy alkalommal, kizárólag kézzel, ujjnyalogatva fogyasztva :)
A csirkeszárnyakhoz pácat készítek, ami sosem sikerül kétszer egyformán, az arányok változóak.
A tegnapi adaghoz nagyyjából a következõ arányokkal dolgoztam:
- 1 evõkanál szójaszósz
- 1 kávéskanál Erõs Pista
- 3 evõkanál méz
- 1 evõkanál szójaolaj
A pác bõvítéséhez még 2 evõkanál mezei étolaj.
(Kb. másfél-2 dl, inkább édesnek mondható szósz lett belõle)
A csirkeszárnyakat megtisztítottam, megmostam, majd besóztam õket és egy tepsibe raktam, majd
a páccal meglocsoltam és beleforgattam õket rendesen, hogy minden zegzugát érje. 1 dl vizet öntöttem a tepsibe, majd fólia alatt fél óráig sütöttem, levettem a fóliát és még kb. 10 percet pirultak.
Mi most mellé friss zöld salátát fogyasztottunk (fejessaláta, újhagyma és zöldje, medvehagyma, kígyóubi)
Nyammmmmmmmmmmmmmmmmmmm ;)

Folytats a blogon ... aprochef.blogspot.com/2009/04/edes-cs...

sponsored links

Keres?s