Édes csábítások

2010-01-11

sponsored links

Rátaláltam néhány augusztusban készült képre, amit egy ismerõsöm rögzített ittlétekor. Ezeket a könnyû, habos falatkákat szolgáltam fel a társaságnak, no meg egy soksajtos pitét amiben az összes maradék sajtdarabot felhasználtam volna, ha a kõkemény parmezán tönkre nem teszi a szomszéd Buba nénitõl kölcsönkért lengyel kávédarálót.

A 15 perc alatt összedobható édes finomságom alapját az ezerarcú Mascarpone krémtúró adja.Az ízesítése, díszítése merõben egyéni és csak a fantázia szabhat határt a számtalan elkészíthetõ fajtának.
Citrusimádó lévén Limeos-citromos, és Narancsos-citromos, Édes csábításokat készítettem elõször, de mivel némi szeder és áfonya meg friss barack is lapult a hûtõben, nem bírtam megállni, hogy próbára ne tegyem õket is.

Az alap:
400g mascarpone
3 tojás sárgája 3 kanál cukorral elkeverve
3 tojásfehérje kemény habbá verve
A mascarponét elõbb a cukros tojássárgával kell összedolgozni, majd óvatosan hozzáadagolni a tojáshabot.

Ha ez megvan, jöhet az egyéni ízesítgetés, gofri kosárkákba töltés és díszítés.
Jót tesz neki, ha tálalás elõtt 1 órára hûtõbe kerül.






Folytats a blogon ... cselikatessz.blogspot.com/2010/01/ede...

sponsored links

Keres?s