Zöldséges sült rizs

2010-06-13

sponsored links

Mindig vannak ételek, amik egyszercsak a kedvenceimmé válnak, és akkor heteken át szerepelnek az étlapomon. Most ez a sült rizs vált azzá, ráadásul ez egy olyan étel, amit a végtelenségig lehet variálni: van egy alap, amit aztán izlésünknek megfelelõ zöldségekkel kombinálhatunk.  Arra figyeljünk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, és ne süssük túl õket.

2 személyre
15 dkg natúr (barna) rizs
2-3 ek olaj
1 nagy tojás
4 fej gomba
1 marék zöldborsó
3-4 ek szójaszósz
2 szál újhagyma

A rizst majdnem puhára fõzöm. Fedõvel letakarom, és pár percig pihentetem. Közben a tojást felverem. Olajat melegítek egy serpenyõben és a felvert tojást kevergetve megsütöm. Ha ez megvan, a serpenyõ másik felében pár perc alatt megsütöm a felszeletelt gombát, majd hozzáadom a rizst, a zöldborsót és a szójaszószt. Az egészet összekeverem, pár percig sütöm, és végül belekeverem a friss, darabolt zöldhagymát. Ezzel csak átforgatom és fél perc után leveszem a tûzröl. Azonnal tálalom.


Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2010/06/zolds...

sponsored links

Keres?s