Zöldséges nyúlhús

2010-01-31

sponsored links

A dolog karácsony elõtt kezdõdött, mert én egy "vaslábast" kértem ( by ikea) . Azóta nem volt alkalmam kipróbálni, ám a hétvégi vendégség alkalmasnak tûnt a keresztségen való átesésen. MIndehhez a paprikán Ramsay valami nyulasat fõzött, aminek sajnos a végét kaptam el, az elejét hozzágondoltam, így született meg ez a rendkívûl finom étel.

Hozzávalók : 1 nagyobb nyúl, 4 szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér,1 póréhagyma, kb negyed zeller, 2 cukkini, 1 hámozott, darabolt paradicsomkonzerv, rozmaring, majoranna, római kömény, chili fûszer , 2 alnatura zöldségleves kocka ( vagy 1 l kész húsleves lé ) , só, bors, olívaolaj.

A nyulat mostam, daraboltam, nagyobb lábasba hideg vizet tettem, bele a nyul darabokat , mellé rozmaring és majoranna ágakat, sóztam, borsoztam ,leveskocka , fedõ alatt legalább 3 óráig fõztem kis lángon . Akkor jó, amikor már magától leválik a csontról. Közben a vaslábasba karikáztam a zöldségeket, a cukkinit kockáztam , só, bors, nagyon pici olívaolajjal megöntöztem, rá a római kömény, chili (ízlés szerint ) ,kavartam egyet rajta, fedõ és a gázon alacsony lángon hagytam töppedni. Amikor a nyúl készen lett, akkor apróra vágta,, a zöldségekhez dobtam, ráöntöttem a paradicsomot, és felöntöttem egy kevés nyúl alaplével, egy kavarás és ment a sütõbe , 210 fokon kb fél órára. Magában is isteni, de kuszkusszal, vagy rizzsel kínálható.


Folytats a blogon ... szazholdaskonyha.freeblog.hu/archives...

sponsored links

Keres?s