Zöldséges malackaraj Római tálban

2009-10-18

sponsored links

Római tálban jó fõzni, mert nagyon jól megmaradnak az ízek, és vajpuha a hús. Vannak alapdolgok (dõlttel szedettek), amiket viszont be kell tartani, ha nem törött cserépedényt akarunk találni az étel helyén...

Hozzávalók:

  • háromnegyed kiló sertéskaraj, szeletelve, csont nélkül
  • kb tíz-tizenöt deka a következõkbõl: mirelit kukorica, borsó, brokkoli
  • fél hagyma kockázva
  • só, bors, friss kakukkfû, friss petrezselyem
  • egy leveskocka plusz fél liter víz

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, közétesszük a besózott és borsozott husit, és megpiritjuk mindkét oldalukat, de épp' csak, hogy picit megfehéredjen. Bevizezzük a római tálat. Beledobáljuk a zöldségeket, fûszerezzük, összekavarjuk, ráöntjük a húst, ezzel is kissé összekeverjük. A leveskockát megfõzzük a vízben, ráöntjük a cuccra, tál teteje rá, be a hideg sütõbe, villanynál kétszáz fokra tekerjük, gáznál nem t'om hanyas fokozat a végeredmény (4-5 asszem), de kb 2tesrõl indítunk, és tíz percenként tekerünk rajta egy fokozatot, míg a véglegest el nem érjük. 1 és 3/4 órát kell sütni. Tálalás elõtt leöntjük a levet a dologról, az isteni leves lesz, de minket csak a zöldség és a hús érdekel jelen esetben, amit krumplipürével a legjobb tálalni. Szép az edényben tálalni, de akár így, akár úgy, ne nagyon mosogassunk mosogatószerrel!


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2009/10...

sponsored links

Keres?s