Zöldséges kuszkusz

2009-10-26

sponsored links

Hozzávalók:

  • egy zukkini
  • egy bögre mirelit zöldbab
  • egy bögre mirelit brokkoli
  • egy piros kaliforniai paprika
  • három sárgarépa
  • egy konzerv hámozott paradicsom
  • egy üveg csicseriborsó
  • friss provanszi fûszerek (bazsalikom, majoranna, kakukkfû fõleg), só, bors
  • kis olaj
  • egy közepes hagyma
  • kuszkusz

Elkészítés:

Olajat melegítünk. A hagymát apró kockákra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk. Beleöntjük a fûszereket, a sréhen szeletelt répát és a hasábokra vágott paprikát, és kb tíz percet pároljuk. Beleöntjük a többit, a zukkinit szintén hasábokra vágva, és ûjabb hét-tíz percig pároljuk. Közben sós vizet forralunk. Fogunk személyenként ötven gramm kuszkuszt, egy tûzálló tálalótálba öntjük, majd ráöntünk annyi forrásban levõ vizet, hogy bõven ellepje, és öt percig állni hagyjuk fedõ alatt.Tálaláskor elõször adunk kuszkuszt, és ráadagoljuk a zöldségek, hogy a lé jól átitassa a darát.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2009/10...

sponsored links

Keres?s