Zöldséges gombás apróhús

2009-08-01

sponsored links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 
25 dkg apróra vágott hús (birka, borjú vagy csirke)
1 szem paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 db paprika
15 szem gomba
1 pohár borsó
1 db cukkini

Étolaj
1,5 pohár száraztészta (összetört lebbencs vagy kagyló)
1,5 pohár reszelt sajt


Elkészítés 

A paradicsomot és a hagymát apróra vágjuk, és a hússal együtt kis lángon 20 percen át fõzzük. A paprikát és a cukkinit kockára vágjuk, a gombákat kettévágjuk. A paprikát, a cukkinit, a gombát és a borsót hozzáadjuk a húshoz, majd megsózzuk. A tésztát olajos, sós vízben kifõzzük és leszûrjük, majd egy tepsi aljára helyezzük. A tésztára rárakjuk a zöldségekkel megpárolt húst, a tetejére pedig rászórjuk a sajtot. 180 fokra elõmelegített sütõben aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Megjegyzés: Óva intek mindenkit a Tolle trappista sajt használatától. Amint a képen is látható, hiába sütjük nem barnul meg rendesen. Ráadásul reszelt állapotban szórhatatlan, összeragad. Teljesen úgy viselkedik mintha növényi zsírból tákolt pótszer lenne - bár a csomagolásán csak tej, só, oltóanyagok és két mérgezõ vegyszer (akarom mondani engedélyezett élelmiszeripari adalék) van föltüntetve. Ilyen húsos ételekhez amúgy szerintem a fehér házi sajtok, gomolyák a legmegfelelõbbek.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... torokkonyha.blog.hu/2009/08/01/zoldse...

sponsored links

Keres?s