Zöldbabos-kínai pulykamell

2008-10-10

sponsored links

Ez egy olyan egytál étel, melynek elkészítéséhez elég egyetlen nagy serpenyõ (vagy wok), mégis sokféle összetevõbõl áll.

Kell hozzá:

  • pulykamell filé (a kívánt mennyiségben, nálunk 2 nagyobb darab került bele)
  • egy csomag kínai fagyasztott zöldség
  • egy üveg zöldbab (de jó a fagyasztott is)
  • 3 fej hagyma

  • bors
  • fûszerek ízlés szerint(mi tettünk bele petrezselymet, foghagymát, kínai fûszert, zöldfûszert, ez utóbbi kettõ gyárilag tasakban vásárolható)
  • repce olaj (koleszterinmentes), vagy olíva olaj


Minnél egészségesebben szeretnénk elkészíteni, annál fontosabb, hogy inkább a zöldség domináljon ebben az ételben, ne pedig a hús. Ezért mi most nagyobb dartabokra vágtuk a pulykamellet, így csak pár darab volt benne elvétve.

Elõször nagyobb szeletekre (cikkekre) vágtuk a hagymákat, majd egy kevés repceolajon megpirítottuk.


Mikor már üvegesre sült hozzákevertük a pulykamell darabokat is, és együtt pirítottuk a husi teljes kifehéredéséig. Eközben sóztuk és borsoztuk is.


Ezután kevertük hozzá az felendegedett kínai zöldségeket. Így pároltuk õket a fedõ alatt jó fél óráig. Ezalatt gyakran megkeverjük és fûszerezzük.

Mikor a hús megpuhult hozzákevertük a zöldbabot (ezt már külön nem kell ugye fõzni), kicsit még fûszereztük, és még 5-10 percig fõztük, hogy minden íz összeérjen.


Itt már kész is volt a vacsi.

Már csak tálalni kell és megenni:-)


Miután elkészült lehet egy kis parmezán sajtot reszelni a tetejére, Öcsi például õrölt csilivel szokta jól megszórni.:)

Nem is hinnénk mennyire finom és laktató ez az étel, mégis a kalóriaértéke igen alacsony!
Aki nem hiszi próbálja ki!:-)

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyha-lakok.blog.hu/2008/10/10/zoldb...

sponsored links

Keres?s