Zsombi süt - Sült gombafejecsek

2010-01-28

sponsored links


Ma este Zsombi gyártotta a vacsorát nálunk... lestem is eleget, hogy jaj Istenem mi lesz belõle, mind kérdezgette, hogy de eszele, mire én...hááát, megkóstolom de nem vagyok éhes :)), nemigazán szokott õ sütni-fõzni, hírét se hallottam fõztjének... ezért kételkedtem ... S mekkora meglepetés ért amikor megkóstoltam, mmmmm, egyik legjobb vacsi volt ez :)
Hozzávalók: 1 nagy fej fehér hagyma, 2 db tenyérnyi gomba, füstölt sajt, olaj, só, bors, oregánó, bazsalikom
Gyártás menete: megmostam a gombákat, kimûttöttem a szárukat. Megpucoltam a hagymát, szeletekre vágtam, és ennyit csinaltam én :) Zsombi megtömte a gombákat füstölt sajttal, oregánóval, bazsalikommal fûszerezte, a tepsibe olajat öntött, belehelyezte a gombakalapokat, szépen sorrendben egyenként lefektette a hagymaszeleteket, majd ezekre rászórta az elõzõleg vékony pálcikákra vágott gombatönk darabokat. Megsózta, borsózta, bazsalikomozta az egész szervezményt és elõmelegített sütõbe tette. Tíz perc után kivette és a tepsibõl kanalazott a gombák szélére olajat, majd visszatette még 10 percre.
Elõször csak az õ hagymás gombáját kóstoltam meg, de hamar szereztem magamnak is egy másik tányért és semmi perc alatt betemettem én is a másik gombát. Nagyon nagyon finom lett, ezután többször hagyom érvényesülni a konyhában :)

így nézett ki a gombánk amikor elõször ment a sütõbe->



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/FdZn...

sponsored links

Keres?s