Zebrakeksz

2005-12-17

sponsored links

Zebrakeksz 

Hozzávalók:
1 nagy csomag Albert keksz
1 csomag csokis pudingpor
3 dl tej
1 evõkanál kakaópor
4 evõkanál cukor
12,5 dkg margarin
alufólia

 

2 dl tejet a cukorral egy kis lábosban felforralunk állandó kevergetés mellett. A maradék tejjel elkeverjük a pudingport és a kakaót. Hozzáadjuk a forró cukros tejhez, és folyamatosan keverve sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve jól elkeverjük benne a margarint, és hagyjuk langyosra hûlni. A kekszeket egyesével megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk õket. Egy kb. 40 cm hosszú alufóliadarabra helyezzük a rudat, amit a kekszek összeragasztásával kapunk. A rudat az alufólia közepére helyezve gondosan becsomagoljuk, majd a hûtõbe helyezzük. Legalább 1 napig állni hagyjuk. A megpuhult kekszrudat kicsomagolva, éles késsel ferdén felszeleteljük 1 cm vastag szeletekre, így érdekes, csíkos korongokat kapunk.


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s