Zablisztes bagel

2009-06-14

sponsored links

Ha elfogy a kenyér és gyorsan kell készíteni valamit akkor ilyet szoktunk készíteni. Hamar megvan, és finom is.
Elsõ olvasatra macerásnak tûník, de valóban hamar meg van!
Ennek most nincs luk a közepén, de az igazi bagelnek van. Szóval, amikor meg van formálva lukat kell fúrni a közepébe.
Hozzávalók:
2 dkg élesztõ (vagy porélasztõ)
2,5 dl víz
1 ek cukor
20 dkg liszt
17,5 dkg zabliszt
1 tojás
szezámmag
Elkészítése:
Az élesztõt a langyos vízben felfuttatom, és a liszttel, a cukorral meg a sóval jól összegyúrom. Megkelesztem. Én be szoktam rakni a légkeveréses sûtõbe 50 °C-on. Így hamar megkel. Ha megkel kb. 12 gombócot formálok belõle. persze formálhatunk belõle kisebb hosszúkás formájút is. Míg pihen, addig felteszek egy lábosba vizet, és bemelegítem a sütõt 180 °C-ra (légkeverésest) - gázt 200 °c-ra . Majd a forrásban lévõ vízben 1 percig fõzzõm, úgy hogy fél percnél megfordítom. Majd vajazott tepsibe rakom õket. A tetejét megkenem a felvert tojással. Szezámmaggal meg lehet szórni. Ez most azért nincsen mert nem mindegyik lány kultíválja a szezámmagot :( 25 percig sütöm. Még melegen el is fogyasszuk. Sokáig eláll zacsiban, és puha is marad.
Jó étvágyat! Sok sikert az elkészítéséhez!

Folytats a blogon ... jcsalad.blogspot.com/2009/06/zabliszt...

sponsored links

Keres?s