Whisky-s tiramisu

2010-03-24

sponsored links

Már nagyon rég vágytam egy kis tiramisura, de nem volt otthon rum így azt valamivel mással kellett helyettesíteni és mivel csak egyféle alkohol volt fellelhetõ, maradt a Whisky. Gondoltam kipróbálom, mi bajunk lehet. :) Bizton állíthatom ez a csöpnyi változtatás semmit sem rontott a végeredményen. Finom lett és máskor is el fogom így készíteni, ha úgy adódik, hogy nincs itthon rum. 
 

Hozzávalók:
  • 25 dkg mascaprone
  • 3 tojás
  • 1 ek. nyírfacukor / cukor
  • 4 ek. whisky
  • 1 dl kávé
  • 1 ek tej
  • babapiskóta
  • kakaó

Elkészítjük a kávét és miközben hül, a tojásokat szétválasztjuk és a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadunk 1 evõkanál whisky-t valamint a mascaprone-t és jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascapron-és krémhez adjuk, vigyázva, hogy a habot lehetõleg ne törjük össze. A kihült kávéhoz adjuk a 3 evõkanál whisky-t valamint a tejet. Most már csak az összeállítás maradt hátra. :) Sok sikert!  


Folytats a blogon ... vikiakonyhaban.blogspot.com/2010/03/w...

sponsored links

Keres?s