Vöröslencseleves olaszosan

2010-03-10

sponsored links

Ez a leves nagyon hasonlít a toszkán ribollitára, néhány alkotóanyag más, és bab helyett vöröslencsét használtam, a végén pedig a friss fokhagymás olívaolaj igazán finommá teszi. Érdemes kipróbálni!

2-3 személyre

1 közepes vöröshagyma
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
negyed fej fehér káposzta
1 nagy sárgarépa
4-5 db közepes zellerszár
fél kis karalábé
fél cukkini
1 dl darabos paradicsom sûrítmény
8 dkg vöröslencse
bazsalikom

bors
fokhagymás olívaolaj a tálaláshoz

A vöröshagymát és a karalábét apróra vágom, a káposztát vékonyra, a sárgarépát, a zellert, a fokhagymát és a cukkinit felszeletelem. A vöröshagymát olívaolajon 2 percig pirítom, majd hozzáadom a zöldségeket. 3 perc után belekeverem a paradicsom sûrítményt és lefedve 10 percig kis lángon párolom. Idõnként megkevergetem, nehogy leégjen. Felengedem annyi vízzel, hogy jól ellepje, és belekeverem a vöröslencsét és a bazsalikomot. Fedõ alatt 60-70 percig lassû tûzön fõzöm. Ez idõ alatt a zöldségek és a lencse szépen szétfõnek és jó sûrû levest kapunk. Fél óra elteltével sózom, és ha szükséges adok még hozzá vizet. Ha kész, forrón tányérokba merem, frissen õrölt borssal megszórom, és frissen készített fokhagymás olívaolajjal meglocsolom (2 gerezd fokhagymát 4-5 ek-nyi olívaolajba reszelek). Ropogós kenyérrel kínálom. Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2010/03/voros...

sponsored links

Keres?s