Vörösboros csokiszelet

2010-01-30

sponsored links

Régi tartozásom...

Hozzávalók:

  • egy tábla csoki
  • negyed kiló vaj
  • negyed kiló búzaliszt
  • negyed kiló cukor
  • egy tasak sütõpor
  • egy tasak vaníliáscukor
  • 4 tojás
  • 1 deci vörösbor
  • egy tábla darabolt csoki

plusz

  • nyolcad liter vörösbor
  • két tábla csoki
  • egy evõkanál étolaj

Elkészítés:

Az egyik tábla csokit felolvasztjuk a margarinnal, a másikat apróra tördeljük (vagy csoki csipszet használunk helyette). A száraz hozzávalókat összekeverjük, bele a tojás, a bor, végül a picit kihült csokis-vajas cucc. Jól elkeverjük, belesimítjuk egy tepsibe és sütjük közepes lángon húsz-huszonöt percet. Kivesszük, azonnal még melegen meglocsoljuk a borral és hagyjuk kihülni a tepsiben. Ha kihült, kiborítjuk. Fogjuk a pluszcsokit és olajat, olvasztjuk, majd még így, melegen rákenjük a sütire. Lehet villával cakkosra vagy hullámosra díszíteni, aztán hagyjuk ezt is hülni, végül szeletekre vágjuk és megesszük.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2010/01...

sponsored links

Keres?s