VÖRÖSBOROS BORJÚPOFA

2009-12-26

sponsored links

A mostanában igen sokat emlegetett húsfélébõl készült ez az étel. Bevallom, kísérleteztem már vele korábban is, de mivel nem a saját receptemet készítettem el ezért csak csendben - na jó, némi szuszogások közepette- megettük és nem írtam róla bejegyzést. Még maradt pár darab a hûtõben, ezért arra gondoltam hogy valami hagyományos ízhatású de mégis érdekes ételt fõzök belõle.

VÖRÖSBOROS BORJÚPOFA

8 db borjúpofa (igen finom, szaftos húsféle, kicsit nehéz hozzájutni de a Nagycsarnokban szinte mindig van)
1 óriási fej spanyol hagyma
4 gerezd fokhagyma
3 dl vörösbor
1 ek.nagyon jó minõségû pirospaprika
1 kis chili vagy cseresznyepaprika
olívaolaj
só,bors
kevés vaj

A húsdarabokat egészben hagyom, sózom, borsozom, kevés olívaolajon elõsütöm, félreteszem. A maradék olajban megpárolom a vágott hagymát, hozzáteszem a tört fokhagymát, a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát és chilit, visszateszem a husit és hozzáöntöm a bort. Nagyon lassú tûzön 2 és fél órát párolom. A végén a levét egészen sûrûre beforralom és egy kocka hideg vajat keverek bele.

A köret a szokásos, krumplipüré, balzsamecetes bébicékla, de készítettem már tejszínes sütõtök pürével is. Szerintem puliszkával is nagyon finom...

Folytats a blogon ... neguilla.blogspot.com/2009/12/vorosbo...

sponsored links

Keres?s