VKF! XXXII.

2010-02-28

sponsored links






















Ez a cseppet sem szokványos rakott krumpli talán elég õrült, és megfelel a kiírásnak.

Céklakrémes rakott krumpli

Hozzávalók:

1kg burgonya
10dkg füstölt mozzarella
1pohár tejföl
1db tojás
Bad Ischler 7 fûszer só
maradék céklapástétom

Azon tanakodtunk párommal, hogyan lehetne valami nagyon könnyû rakott krumpli változatot elõállítani. Aztán eszembe jutott, hogy a tegnap készült Hargitai György inspirálta céklapástétom bizony olyan nagy adag lett, hogy egy hét alatt se birkózunk meg vele ketten. Volt még egy kis darab füstölt mozzarella is így ezek kerültek a krumpli rétegek közé: az alsó rétegre egyenletesen rákentem a céklás pástétomot, befedtem a második réteggel, ráreszeltem a sajtot, majd újabb réteg krumpli következett. A tetejére egy kis pohár megsózott tejfölben elhabart tojás került. Minden burgonya réteget persze külön is megszórtam pici fûszeres sóval. Közepes fokozaton elõmelegített sütõben 25-30 percet sült.



Céklapástétom

Hozzávalók:

10dkg zabpehely
1üveg céklasaláta
1dl tejföl
20dkg natúr krémsajt
ecetes torma
ételízesítõ, só

A zabpelyhet két deci ételízesítõs vízben addig fõzzük, míg a vizet fel nem veszi. Egy üveg kész céklasalátát, a tejfölt, krémsajtot a langyosra hûlt zabpehellyel és ízlés szerinti mennyiségû ecetes tormával aprítógéppel összedolgozzuk. Ha szükséges még sózzuk.

Folytats a blogon ... kulonckonyha.blogspot.com/2010/02/vkf...

sponsored links

Keres?s