VKF! XXIII - Müzliszelet

2009-02-28

sponsored links

Ennél ideálisabbat nekem most ki sem találhattak volna a VKF!-re. Gyorsan kész van, és nem igényel sokat az embertõl, hála a magasságos égnek. Persze nem én lettem volna, ha tényleg minden flottul megy, ádehogy.

Hozzávalók:

175 g sótlan vaj - 140 g méz - 180 g barna cukor (a recept 250 g-ot ír, de szerintem így is épp elég édes) - 350 g zabpehely - 1.5 teáskanál õrölt fahéj (nekem kardamom) - 300 g durvára vágott vegyes magvak és szárított gyümölcsök (nálam: dió, mogyoró, mandula, mazsola, aszalt szilva és sárgabarack, kesudió, mogyoró, szezámmag)

Elkészítés:

A sütõt melegítsük elõ 190 fokra. A vajat és a mézet olvasszuk fel, majd keverjük bele a cukrot. Kis lángon, kavargatva fõzzük addig, míg karamellmártásra nem kezd hasonlítani (cirka 7 perc). Dolgozzuk bele a többi hozzávalót. Egy kb. 25 cm-es kis tepsit béleljünk ki sütõpapírral. Meleg kanállal simítsuk bele a keveréket. Tegyük a sütõbe, míg a széle barnulni nem kezd (15 perc), vagy feledkezzünk meg róla, és vegyük ki egész barnán, ld. a mellékelt ábrát. Vegyük ki a tepsibõl, hagyjuk egy kicsit hûlni, majd fejtsük le róla a sütõpapírt. Vagy feledkezzünk meg róla, és egy órával késõbb vizes kézzel tapicskálva kapirgáljuk le, ld. a mellékelt ábrát. Szeleteljük és etessük meg a gyerekkel.

Így ötödik nekifutásra csak beleírom végre, hogy a BBC Good Food - 101 csípõs és fûszeres étel c. könyv receptje alapján.

 

müzliszelet
Zeneileg továbbra is Dream Theater, bocs.

Folytats a blogon ... babaesakonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s