VKF XXIII. - Magvas gondolatok (PO)

2009-03-01

sponsored links

Nagyon sokáig nem kellett gondolkozni, milyen magot is használjak Grenadine esedékes VKF-jéhez, egybõl adta magát: diót. Ugyanis januári magyarországi látogatásomkor bespájzoltam egy kis hazai (úgy is mint a kertünkben termett) dióból, úgy egy kilót még pont be tudtam paszírozni a bõröndbe visszafelé. A kérdés már csak az volt, mi is készüljön belõle. Bevillant egy családi körben csak diós-habosként hívott sütemény, Mami korábban többször sütötte. Ha jól emlékszem, linzerkarikákon (vagy kosárkákban?) diós-tojáshabos kence volt, finom.

Aztán szembejött velem egy recept és innentõl nem volt megállás. A recept a Waldorf-saláta alapanyagait használja, de tésztaételként. A saláta alapanyagai zeller, alma és dió majonézes szószban és 1893 körül, a new york-i Waldorf Hotelben (a mai Waldorf-Astoria Hotel elõdjében) készítették elõször. A tésztás recept láttán meglódult a fantáziám és három másik ötlet követte: egy leves, egy sütemény és egy lekvár, az összesben szerepelt a zeller-alma-dió hármas. Végül a sütemény nem készült el, mert addigra már elegem lett a zellerbõl Így a mostani VKF-re a következõket fõztem:

Személyes kedvencem azért csak a leves maradt, bár a többi se rossz. A lekvárhoz gyenge idegzetûek és sok válogatós családtaggal rendelkezõk ne kezdjenek hozzá, mert erõsen érzõdik rajta a zeller.


Folytats a blogon ... kalinka.blogol.hu/?perm=2293862

sponsored links

Keres?s