VKF XXIII/3 - Waldorf-lekvár (PO)

2009-03-01

sponsored links

Zelleres almalekvár dióval

Waldorf-lekvár

Hozzávalók 3 db 2 dl-es üveghez:

  • 20 dkg zeller
  • 30 dkg alma
  • kevés citromlé
  • 15 dkg 3:1-es befõzõ cukor
  • 5 dkg pirított dió

A zellert és az almát megpucoljuk, nagylyukú reszelõn lereszeljük. Egy lábasban 2-3 dl citromos vízzel feltesszük fõni. Amikor forr, hozzáadjuk a befõzõ cukrot és még pár percig fõzzük. A végén hozzáadjuk a diót és üvegekbe töltjük. Én az egész diót egy üvegbe tettem, a másik két üveg dió nélküli, mert a dió miatt kevésbe tartható el a lekvár. A képen a tálkában a dió nélküli, az üvegben a diós változat. Vajas brióson nagyon jó, de a zeller erõsen érzõdik (ez volt a cél), úgyhogy válogatósabb családtagjaink jó eséllyel el fogják kerülni.


Folytats a blogon ... kalinka.blogol.hu/?perm=2293956

sponsored links

Keres?s