VKF XXIII/2 - Waldorf-tagliatelle (PO)

2009-03-01

sponsored links

Almás-zelleres tagliatelle

Zeller2

Hozzávalók két személyre:

  • 20 dkg szárított tagliatelle (sajnos nem kaptam frisset...)
  • 10 dkg zeller
  • 1 piros alma
  • 10 cm-nyi póréhagyma
  • kevés citromlé
  • 1 ek olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl zöldség- vagy húsleves (nálam most bio-leveskockából)
  • 5 dkg pirított dió
  • só, bors
  • ízlés szerint kevés reszelt parmezán

A zellert meghámozzuk és a hámozókéssel hajszálvékony csíkokra vágjuk (a profik rendes késsel is csinálhatják ). Az almát nyolcadoljuk, magházát eltávolítjuk, 2 mm vastag szeletekre vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. A friss vagy szárított tésztát megfõzzük és 30 másodperccel a fõzés vége elõtt hozzáadjuk a zellert. Amíg a tészta fõ, az olajon nagy lángon 2 perc alatt átpirítjuk a póréhagymát és az almát. Kivesszük a serpenyõbõl, amibe beleöntjük a levest és a tejszínt és összeforraljuk. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük, lehet ezekkel bátran bánni, mert az egész étel édeskés. Beletesszük a kifõtt tésztát a zellerrel és az alma-hagyma keveréket is, majd összekeverjük. Tálaláskor megszórjuk a pirított dióval, és szerintem a parmezán se ront rajta, sósságával kicsit ellensúlyozza az egész étel édeskés jellegét.

Forrás: http://www.essen-und-trinken.de/rezept/32436/pappardelle-waldorf.html


Folytats a blogon ... kalinka.blogol.hu/?perm=2293928

sponsored links

Keres?s