VKF XXIII/1 - Waldorf-leves (PO)

2009-03-01

sponsored links

Almás zellerleves pirított dióval és dióolajjal

Waldorf-leves

Hozzávalók két személyre:

  • 2 kis alma (kb. 15 dkg)
  • 30 dkg zeller
  • 10 cm-nyi póréhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 dl tejszín, só, bors
  • egy marék pirított, összevágott dió
  • 2-3 ek dióolaj a tetejére

A póréhagymát, a zellert és az almát kis darabokra vágjuk, az olajon (nem a dióolajon!) félig megpároljuk. Felöntjük forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, puhára fõzzük. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt és leturmixoljuk. A tányérban megöntözzük dióolajjal és megszórjuk pirított dióval.


Folytats a blogon ... kalinka.blogol.hu/?perm=2293881

sponsored links

Keres?s