VKF! XXII. Egytálételek - Pásztortarhonya gazdagon

2009-01-26

sponsored links

XXII.-ik VKF! fordulóban az egytálételeké volt a fõszerep, a háziasszony pedig Mézesmadzag.

Törtem a fejemet, és rájöttem, hogy napjainkban leginkább az egytálételeké a fõszerep, ha fõzésre szánom magam, így feladtam a leckét apának is. Gondolkodjon, mit fõzzek holnap ebédre, de lehetõség szerint egytálételben találgasson. Így lett a pásztortarhonya.

Sokan úgy készítik, hogy csak szalonnát és/vagy kolbászt tesznek a tarhonya (és krumpli) mellé. Mások pedig inkább pörkölttel. Hát én most ötvöztem, és mindenbõl egy kicsit tettem hozzá.

Íme a recept:

  • Sertéspöri 1/2 kg húsból
  • 15-20 dkg füstölt szalonna, és ugyanennyi kolbász
  • 50 dkg tarhonya (1 zacskónyi)
  • 70 dkg burgonya (kb. 7-8 közepes szem)
  • Vöröshagyma, fûszerek

Pirítsd meg az apróra vágott szalonnát, majd add hozzá a tarhonyát. Sûrûn kavargatva, pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz, ekkor add hozzá az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma már üveges, akkor jöhetnek bele a többi hozzávalók (kolbász, krumpli és a pörkölt is). Öntsd fel forró vízzel, míg el nem lepi, lehet sózni/vegetázni. Lassú tûzön kb. 3/4 órát fõztem, majd elzártam alatta, hogy a gõzben még tovább puhuljon a krumpli és a tarhonya.

Jó étvágyat hozzá!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... chezchristine.blog.hu/2009/01/26/vkf_...

sponsored links

Keres?s