Villámgyors villantós

2009-11-07

sponsored links

Én csak kettõnket kényeztettem ezzel meg egy-egy pohár fehérborral, de lehet vendégeket is elkápráztatni ezzel a pofonegyszerû és szupergyors finomsággal. Mivel a leveles tésztát sajnos ? még ? nem én készítem, a legnagyobb munka vele a bevásárlás.
(A konyhában teljesen kezdõ pasik is könnyedén megbirkóznak vele és csajozáshoz tuti siker!)



Datolyaszilva kecskesajttal, leveles tészta keretben

1 csomag (275 g) konyhakész, kinyújtott leveles tészta
1 datolyaszilva (vagy füge, eper, körte, paradicsom, stb. - mikor mi van)
15 dkg kecskesajt (vagy más, karakteres ízû lágy sajt: kékpenészes, feta, camembert, stb.)
rukola
1 felvert tojás a tészta megkenéséhez

A levelestésztát 6 négyzetre vágom. A négyzeteket a rajzolt módon bevágom, a bemetszett, "szabad" széleket az átlóra tükrözve, a szemközti csúcshoz igyazítom, így alakul ki a nagy képen is látható forma. A tésztát lekenem tojással, a közepét megszurkálom. Sütõpapírral bélelt tepsin 10 percre beteszem az elõmelegített sütõbe.
A datolyaszilvát 2-3 mm vastag szeletekre vágom. Minden tésztakeretbe teszek egy-egy datolyaszilva-szeletet, pár szál rukolát és a tetejére a sajtszeleteket. További 10 perc alatt készre sütöm.
Rukolával megszórva kínálom.

Folytats a blogon ... rossamela.blogspot.com/2009/11/villam...

sponsored links

Keres?s