Vegános sütötökös kenyér

2010-03-17

sponsored links

Maradt még két sütõtök a garázs alatti aknában, és mivel mostanra erõssen kivirágzott rajtuk a penész, gondoltam ideje felhasználni. Amikor kettévágtam a kisebbet, akkor még nem sejtettem, hogy lesznek ehetõ részei, de voltak. És a világ legjobb vegános sütõtökös kenyerét sütöttem belõlük! Így:

Összekevertem másfél bögre lisztet,
fél teáskanál sót,
fél teáskanál szódabikarbónát,
fél teáskanál sütõport,
másfél teáskanál örölt fahéjat,
egy kis mézeskalács fûszert, de szerintem ez elhagyható.

Egy másik tálban összepépesítettem villával egy banánt,
kevertem hozzá egy kis vizet, kb. fél dl-t,
fél bögre cukrot,
kevesebb mint fél bögre olajat,
egy bögre nyers, nagylyukú reszelõn lereszelt sütõtököt,
egy marék durvára vágott diót.

Összekevertem a nedves és a száraz izét. Sûrû massza kell legyen, ha túl száraz tegyünk még vizet nyugodt szívvel. Ha túl nedves, akkor csak sinám bánkódjunk, és imádkozzunk, hogy azért sikerüljön. Esetleg tegyünk még lisztet, de csak módjával!
Beleöntöttem a masszát  egy hosszúkás szögletes formába (kenyérforma? vagy kalács?), 165 fokon 50 percig sütöttem, tûpróbával ellenõriztem.
Finom puha, "moist", ahogy az angol mondja, a magyar nem tudom hogy.

 

 


Folytats a blogon ... fozzunkurommel.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s