Vargányaízû rizottó rókagombával

2009-08-13

sponsored links

Az ember idõnként kieszi a mélyhûtõt. Nálam kb. 1 liternyi szárított vargányás áztatólé várt sorsára. Nekem naagyon ízlett!!

 

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg rizs
  • ? dl fehérbor
  • szárított vargánya 1 liternyi áztatóleve
  • 1-2 marék reszelt Grana Padano, vagy más kemény sajt
  • só, bors
  • chili
  • 1-2 levél zsálya
  • 10 dkg friss rókagomba

Elkészítés:

  1. A hagymákat megdinszteltem, üvegesre pirítottam rajtuk a rizst, felöntöttem borral, hagytam, hogy elforrjon, majd merõkanalanként hozzáadtam az ízes levet (mindig csak akkor öntöttem fel a következõ adaggal, ha az elõzõt már beszívta a rizs), fûszereztem (kivéve zsálya, azt csak a végén adtam hozzá). Folyamatos kevergetés mellett készre fõztem.
  2. A rókagombákat kevés olajon pár perc alatt megpirítottam.
  3. A rizottóra frissen reszelt sajtot szórtam, erre jött a rókagomba.

Folytats a blogon ... juc.freeblog.hu/archives/2009/08/13/V...

sponsored links

Keres?s